27 Disember 2010

Belajar Dari Perang Uhud : Strategi Menghadapi Kekalahan

Penulis : Hepi Andi Bastoni

Kod Buku : KPBK1005
Kod ISBN : 978-983-44746-6-9
Harga : RM16.00, CP : 5


Keluh kesah dan sesalan di atas kekalahan tidak memberi apa-apa manfaat. Paling penting, strategi teratur bagi menghadapi kekalahan.
Kekalahan. Itulah kalimat yang tepat untuk menggambarkan keadaan umat Islam ketika ini. Nyaris di setiap sudut bumi, umat Islam ditindas. Walaupun tidak boleh disamakan dengan setara, tetapi situasi ini persis keadaan umat Islam pasca perang Uhud. Lantaran itu, perang Uhud adalah perang yang paling mengesankan berbanding siri-siri peperangan yang disertai Rasulullah SAW. Peperangan Uhud bukan sekadar meninggalkan kenangan getir yang pahit, bahkan penyesalan yang menyentak rasa.
Keluh kesah dan sesalan di atas kekalahan tidak memberi apa-apa manfaat. Paling penting, strategi teratur bagi menghadapi kekalahan. Allah SWT punya cara tersendiri mengajarkan hamba-Nya bagaimana menangani kekalahan. Maka, berbicaralah Allah SWT dalam surah Ali Imran dari ayat 121 hingga 179. Apakah rahsia dan strategi menghadapi kekalahan? Dapatkan jawapan dan hikmahnya dalam naskhah ini. Bagi pembaca yang ingin mengetahui kisah tercetusnya perang Uhud, buku ini memamparkan secara rinci sirah peperangan ini.

Untuk membeli, sila ke laman www.stormreaders.net/creative_bookstore/Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
top.location.href='" . $feed_url . "'"); } else { echo ("Feed Post Id: " . $_REQUEST["post_id"]); } ?>